Baader-Meinhof Eksperimentet

Konsept

2 Leiligheter, vegg i vegg : overvåkerne og aktivistene. En gruppe deltagere spiller overvåkerne og de paramillitære, den andre gruppen spiller aktivistene. En laiv om det ytterste venstre av norske aktivister på 1970-tallet, politimennene som overvåker dem, og terroristene som forsøker å rekruttere dem.

Vi er i et kollektiv på Vålerenga. Året er 1975.

Et kollektiv av fredsaktivister og aKPere har besøk av en gruppe ferske nye medlemmer av RAF (Rote Armè Fraksjon). Andreas Baader, Ulrike Meinhof og to andre sitter i fengsel i Vest-Tyskland. De planlegger å bombe ambassaden i Stockholm. Politiet akter ikke å la denne fraksjonen noensinne komme fram til Sverige. En gruppe overvåkere har funnet gruppen og innstallert overvåkingsutstyr i leiligheten. Det er bare et tidsspørsmål før myndighetene har nok beviser til å slå til mot dem.

Flere av kollektivets medlemmer trives ikke spesielt godt med å ha besøk av sine gamle kommunistvenner som har tatt til våpen. Et besøk av et par radiojournalister er på trappene.

Foruten å være en spennende thriller vil laiven forhåpentlig også avsløre paraleller mellom samtiden og vår nære fortid - hvor går grensen mellom "aktivist" og "ekstremist"? Hva får folk til å krysse den?

Hvor går grensen mellom maktmisbruk og kontroll over situasjonen for politi og myndigheter?

Arrangør

Erlend Eidsem Hansen

Marcus Irgens

Even Tømte

Dokumentasjon

13. Februar, 2009

Fotogalleri 1 (Li Xin)

Fotogalleri 2 (Håken Lid)

Anmeldelser på laivforum.net