plakat

Fakta

Spillspråk: Spillet vil spilles på norsk.
Krav: Ingen erfaring med laiv, teater eller lignende kreves for å få en god opplevelse.
Spillestil: Kontinuerlig spill med full innlevelse, nogenlunde som en norsk samtidslaiv.

Nødvendige forberedelser vil bli gjort før spillstart.

Konsept

”Vi gjør det dårlig i Romania i disse dager. Ihvertfall noen av oss: Vi som har måttet slåss, helt alene, for å redde framtida. Jeg snakker om å ha foreldre som bare hadde en jobb som varte hele livet – en trygg jobb, betalt av staten. Det er vi, som var barna deres, vi som vokste opp med forventningen om å gå igjennom livet på en kjent vei, veien som var tråkket opp, veien mot framtida vi var blitt lovet. Denne tryggheten var bare mulig så lenge systemet ble kunstig opprettholdt. Men i det øyeblikk systemet brøt sammen, i det øyeblikket mistet vi håpet.

I min familie var det en person som var fri og lykkelig, bestefaren min. Han arbeidet aldri for noe system, han trodde aldri på en ide som ikke var hans egen. Han var den rikeste av oss alle. Vi har valgt Italia for å bygge oss et annet liv fra bunnen av.”

Et Annet Liv, Fra Begynnelsen ("Români: Another life, from scratch") er en laiv i sosialrealistisk ånd av Andrea Castellani og Anca Burescu. Castellani selv kommer til Norge for å lede gjennomføringen av den.

8 rumenere fra Romania, mellom 25 og 30 år, møtes for en påske-fest i en italiensk fjellandsby der de fleste av dem bor. De har allerede valgt å forandre livene sine når de emigrerte til Italia, men kommer de til å klare å begynne ett nytt liv etter denne kvelden?

Timeplan

1400 –  Oppmøte og registrering
1400 - 1700  Workshop og Forberedelser
1700 - 2100  Aktiv Spilltid
2100 - 2200  Diskusjon etter spill, debrief og evaluering
fra 22  Afterlaiv-fest, for de som vil.

Arrangør

Design/Tekst:
Andrea Castellani
Anca Burescu


Oppsetting i Oslo:
Andrea Castellani
(koordinator Geir-Tore Brenne)

Dokumentasjon

20. Mars 2010

Fotogalleri (Li Xin)

Detaljer

Tid: lørdag, 20. mars kl 14:00 - 22:00
Sted: Strømsveien 27b (Erlends leilighet)
Pris: 250,- (inkl. middag)
Plasser: 8