Poster for The Mothers

Fade to Grey

Vi er på et hageselskap for kultureliten, et sted der de som betyr noe bør være, og de som ønsker å bety noe, ønsker å være. Vin drikkes og kanapèer fortæres. En samling karakterer med sine relasjoner og refleksjoner, konflikter og lidenskaper.

Etterhvert som festen skrider fram blir festdeltagerene stadig mindre engasjere og stadig mindre reflekterte. De blir følelseskalde og overfladiske "grå mennesker", som likevel fullt ut er i stand til å holde masken ovenfor sine medmennesker, for eksempel ved å snakke om interiørdesign.

Fade to Grey er en laiv inspirert av filmen Den brysomme mannen, der hovedpersonen kommer til en verden der alt er perfekt - men ingen egentlig føler. Laiven handler om å utforske hva som skjer med relasjonene mellom roller som først er følende mennesker, og deretter sakte, men sikkert, ender opp som overfladiske og følelseskalde, uten evne til å virkelig engasjere seg i det som skjer.

Kostyme

Vi ber deltagerne komme i festklær uten for mye farger, aller helst svart, vitt og gråtoner med kun én farget detalj som lett kan fjernes, for eksempel et slips, en hatt, ett sjal eller lignende. Dette brukes til å markere rollens tilstand, og tas av når rollen har nådd bristepunktet.

Dramaturgi

I løpet av laiven vil alle rollene ende opp som følelseskalde og overfladiske grå menn og kvinner. Kanskje er de opptatt av interiør, staffasje, klær, rykter, eller noe helt annet. Felles for dem alle er at de egentlig ikke bryr seg, ikke føler noe på ordentlig. Denne laiven handler ikke om å redde verden eller finne en logisk forklaring på hvorfor alle er følelsesløse - den finnes ikke. Det er uunngåelig at alle rollene ender opp som grå menn. Snarere handler laiven om å utforske hva som skjer med relasjoner, konflikter og intriger når de det gjelder ikke lenger bryr seg.

Fest!

Etter laiven blir det Laivfabrikkens sommerfest.

Arrangører

Martin Eckhoff Andresen

Lasse Lundin

Caroline Myhrvold

Dokumentasjon

photos

Bilder (Li Xin)


Praktisk info

Avholdt: Lørdag 11. juni, fra 14:00
Sted: Vøienvolden gård, Maridalsveien
Pris: 200,- (inkludert skikkelig mat)
Antall som deltok ca. 35