Spillet foregår på et loppemarked. Spillerne er lopper som går en ytterst usikker fremtid i møte. De prater sammen om gamle dager, hvor glade eierne deres var i dem og hvordan de er blitt erstattet av nye og bedre ting. Noen har stått i kjelleren i årevis og er galde for å endelig få en sjanse til å komme frem i lyset, andre er fremdeles i sjokk etter å brått ha blitt røsket ut av stuen og gitt bort til loppemarkedet.

Spillets gang

Selve spillet består av praten mellom loppene om hva som kommer til å skje med dem. Spillet er delt opp av besøk fra menneskene (når menneskene kommer må gjenstandene fryse, tenk Toy Story). I tillegg kan gjenstandene gjøre flashbackscener.

Første besøk: Menneskene bærer ut de nye loppene
Andre besøk: Loppene får pris og noen blir hentet til auksjon
Tredje besøk: Kjøpere kommer og ser på loppene
Fjerde besøk: Menneskene sender alle loppene som ikke er solgt i containeren

Spillet slutter med en scene hvor det er helt mørkt og gjenstandene som er igjen sitter tett samlet i containeren.

Forberedelser

Før spillet starter velger alle ut hvilken loppe de vil spille. Man kan ha med egen loppe eller man kan velge en loppe arrangørene har med. Hver loppe velger seg også ut en sang som skal brukes under flashback. Deretter benyttes noen teknikker for å utbrodere bakgrunnen til loppene.

Spillestil

Historiens realisme innebærer at loppene har sjel og er ”levende”. For dem er det en alvorlig bekymring at de kan havne i containeren. Loppene er ”menneskelige” og bærer preg av sine tidligere eiere.

Kostyme

Bruk nøytrale klær, gjerne helt svarte, dersom du ikke spiller i kostyme.

Dersom du har valgt ut en loppe og har et kostyme som passer til loppen kan du bruke det. F.eks kan spilleren til en feiekost være utkledt som en feier eller spilleren til Maos lille røde kan spille i kinesisk uniform alternativt 70-talls raddis uniform.

Praktisk

Spørsmål? Kontakt Martin: +47 48 28 04 95

Inkludert i prisen får man en matbit før laiven begynner. Det er anledning for et par personer å spille kunder på loppemarkedet. Dette er en gjesteopptreden som varer ca 5-10 minutter. Hvis du ikke rekker selve laiven men har lyst å stikke innom kan du melde deg på som kunde. Kundene betaler ikke deltakeravgift.

Laiven varer ca to timer. I tillegg kommer forberedelser på 1-2 timer. Antall deltakere påvirker lengden på laiven.

Laiven ble første gang satt opp av Ulverytternes venner 2. oktober 2010.

Arrangører

Magnar Grønvik Müller

Vilde Herning

Martin Nielsen

Dokumentasjon

anmeldelser på laivforum

Praktiske detaljer

tid: tirsdag 25. januar, 18:00
Sted: Klubbscenen, Chateu Neuf
Antall spillere: 12
Varighet: 2t spill + 1-2t forberedelser.
Pris: 100,- (inkl. matbit)