Laivfabrikken i Oslo avholder minst en laiv hver måned, gjennom hele året. Laivene våre varer ikke lenger enn en kveld, er lette å delta på, for nye såvel som gamle deltagere, og holder høy kvalitet.

Laivfabrikken er et nettverk av arrangører som hver eneste måned setter opp en laiv i Oslo. Laivene varer en ettermiddag eller en kveld og skal være enkle å delta på med liten eller ingen forberedelse for deltakerne. Laivene kan være i en hvilken som helst sjanger, med et hvilket som helst tema, men de skal alle holde høy standard på konsept og dramaturgi. Å dra på et av laivfabrikkens arrangementer skal være som å gå på kino, eller teater. Noen ganger gleder du deg i månedsvis før en ny film. Andre ganger drar du på impuls, og kjøper billetten i døra. Opplevelsen kan være skjellsettende, eller bare hyggelig. Den krever ikke mer av deg enn at du satte av kvelden til å oppleve den.

Fra 2014 av er nettverkets viktigeste aktivitet prosjektet "Black Box Deichmann", i regi av Fantasiforbundet, som setter opp en laiv i måneden på Deichmanske bibliotek, avdeling Schous Plass.

Fra 2009-2012 arrangerte dette nettverket over 40 laiver i Oslo, koordinert ved hjelp av en løs gruppe kalt "limet" og større pitcheforum hvert halve år. De fleste av disse arrangementene var nye produksjoner, og bidro til å etablere kortlaiv-formen i Norge. Laivfabrikken Oslo, den første av sitt slag, inspirerte lignende konsept over hele verden - fra Trondheim til Minsk, Umeå til Trieste.

Tidligere laiver

thumbnail photo

Grenselandet 2012
[november 2012]

thumbnail photo

Klassefesten
[Oktober 2012]

thumbnail photo

Det som skjedde på lanzarote
[Juli 2012]

thumbnail photo

Hug street
[Juni 2012]

Mer...