Konsept

En laiv inspirert av "1001 natt": vi er i telt, ved en oase i ørkenen, hvor langveisfarende slapper av med å drikke te og røke vannpipe, se på magedans og kjøpslå om kameler.

Vi er i et midt i den arabiske ørken. Ikke virkelighetens arabiske middelalder, men det mytiske Arabia - slik det framstår i "1001 Natt". Et Arabia hvor djinner lurer i ørkensanden og gjemmer seg i gamle lamper, for å gi den som pusser lampen tre - og bare tre - ønsker. Et Arabia hvor Harun Al-Rasjid er Kalif i et aldri-sovende Baghdad, og går ut nattestid forkledt som en tigger.

Ved en oase i ørkenen, hvor kameler og deres førere kan slukke tørsten, ligger Hakims karavanesaray (vertshus), et stort beduintelt. Her handles det i kameler over en lav snabelsko, mens pirrende magedanserinner opptrer i røkteppet fra vannpiper. Hakim har to særegenheter - han deler gjerne ut et visdomsord, skrevet på en liten lapp, sammen med teen han serverer. Og han har en lampe, som noen sier er magisk, og hvis du skriver ditt ønske på en lapp som legges i lampen - kan det være det går i oppfyllelse.

Arrangør

Ine Rosland

Eirik Fatland

Dokumentasjon

October 17, 2009

View all photos

View all photos