plakat

Om laiven

Andrea Castellani's Sannheten skal gjøre dere fri er en laiv i friformstil for 6 spillere (4 menn og 2 kvinner). Spillet er basert på Johannesevangeliet, men satt til en alternativ samtid. Historien vil også være annerledes enn den som blir fortalt i Bibelen.

Laiven blir spilt som friform i Jeepens tradisjon, det vil si at den blir ledet av en spilleder som regisserer spillerne gjennom forskjellige dramatiske situasjoner - ikke helt ulikt improvisasjonsteater, men uten publikum. Scenarioet spilles uten kostymer.

Scener om Jesu lære, rettergang og henrettelse veksler med scener som beskriver disiplenes reaksjoner på deres leders uventede død... svært uventede, faktisk, siden det ikke egentlig var Jesus som døde. Bør de avsløre sannheten, eller late som om Jesus faktisk ofret seg selv for å frelse menneskeheten?

"Sannheten skal gjøre dere fri" er skrevet av Andrea Castellani, som er Italias mest anerkjente forfatter og skribent av korte laivscenarier. Han kommer selv til Oslo for å lede spillet.

Arrangør

Andrea Castellani


(norsk koordinator: Geir-Tore Brenne)

Dokumentasjon

19. Mars 2010

Fotogalleri (Li Xin)

Detaljer

Tid: fredag, 19. mars kl 19:30 - 23:30
Sted: Eilert Sundts Hus, Universitet i Oslo Blindern
Pris: 150,-
Deltagere: 8