Konsept

Året er 1925. Gambling og brennevin er forbudt, og du har nettopp blitt invitert til en aften med begge deler ("kortspill og enkel bevertning"...).

Det foregår selvsagt i dannede former, med mennesker av din egen stand, og er jo bare litt harmløs moro. Eller er det bare det? Hvem vet hva som vil skje når spillet er i gang....?

Vi vil prøve å lage en liten, upretensiøs murder-mystery-laiv med kort forberedelsestid, og minst mulig stress rundt. Siden en stor "stressfaktor" vanligvis er å finne et spillsted og leie det (og dette ofte fører til at laiver blir avlyst eller utsatt), vil laiven foregå i Billingstadveien 18, 1396 Billingstad i kjelleren til Jared Elgvin og Anna Helgadottir. Vi vil gjøre vårt beste for å stashe opp denne og gi den en 1920-talls-"feeling". Altså vil heller ikke kostyme- og stash- kravene bli så veldig høye, selv om vi selvfølgelig blir glade hvis dere gjør deres beste. 1920-tallet er heller ikke den verste tidsperioden å finne noenlunde "saklige" klær og effekter til.

Det er plass til ti spillere.

Spillet vil begynne i 6-tiden Lørdag 5. Desember 2009 og fortsette så lenge det er hensiktsmessig. Laiven koster 100,-, som skal dekke effekter, "rekvisitter", litt enkel mat, og andre utgifter som måtte dukke opp.

Det vil bli servert alkohol, via en bar og personell på laiven. Dette betyr at de som er avholds eller under 18 kan fremdeles simulere å drikke fordi vi vet å servere de ikke alkoholholdig drikke. Selv om vi skal ha alkohol tolereres overstadig bruk overhodet ikke. Det er lov å bringe medbrakt, men informer oss om det. (Dette gjelder selvsaqgt ikke folk under 18.)

Rollene er skrevet og er ganske fastsatte. Hvis du likevel har et rolleønske du brenner sterkt for, fortell oss om det, og vi kan se om vi har noe som ligner. Men vi må ta forbehold om å være ganske diktatoriske når det kommer til rollene, for de er et puslespill som skal gå opp. Når det er sagt: Vi vil bare ha det gøy med dere, og kanskje skremme dere litt, hvis vi klarer. Vi kan bli nødt til å gi noen få instruksjoner til noen av spillerne, men det meste er opp til dere, spillet blir hva dere gjør det til.

Så vi håper dere vil bli med tilbake til jazzalderen, hvis dere tør...

Arrangør

Hanso Martinsen

Kaisa Marie Lindahl Lervik

Dokumentasjon

View all photos